E-commerce Kuaishou mengumumkan kerjasama dengan Zhima Credit

Jabatan e-dagang Kuaishou, platform video pendek nafas Cina, mengumumkanBerurusan dengan Zhima CreditAnak syarikat Ant Group akan melancarkan penyelesaian pembayaran baru di platform ini. Skema ini adalah “beli sebelum anda membayar”, di mana pengguna dapat membeli barang melalui platform dan kemudian membayar. Skim pembayaran baharu itu mula dilaksanakan pada 1 Jun lalu.

Dengan ciri baru, pengguna dengan skor Zhima 550 atau lebih dapat “membeli terlebih dahulu dan kemudian membayar” ketika berbelanja di bahagian e-dagang Kuaishou. Setelah pembelian berpuas hati, mereka dapat membayar untuk membeli barang tersebut.

Sebagai alat pemasaran baru untuk mempromosikan pemindahan baru, pedagang e-dagang Kuaishou akan menawarkan ciri “pascabayar”. Pengguna yang layak membeli produk dengan logo” pascabayar”, dan mereka dapat membayar wang tunai setelah membuat pesanan dengan harga sifar yuan. Pembayaran untuk perkhidmatan “gunakan dahulu, bayar kemudian” akan ditolak dari akaun pengguna setelah pengguna mengesahkan penerimaan atau sistem secara automatik mengesahkan penerimaan. Sekiranya pemotongan gagal, platform akan menjamin penyelesaian pembayaran yang normal kepada peniaga.

Lihat juga:Pendapatan Kuaishou Q1 meningkat 24% kepada 21.1 bilion yuan

Model transaksi “bayar sebelum bayar” baru direka untuk membantu menyelesaikan masalah kepercayaan dalam e-dagang, seperti ketidakcocokan produk, kualiti produk yang buruk, dan kegagalan untuk menyampaikan pesanan. Matlamat sistem ini adalah untuk memudahkan pengguna mengembalikan dan menukar barang dan memberikan perlindungan yang lebih baik. Walaupun melindungi hak dan kepentingan pengguna, ia juga menyelamatkan pengguna masalah mengunci dana sambil menunggu penghantaran.

Pakej pembayaran baru juga akan membantu menyelesaikan ketidakpercayaan pengguna terhadap konsol, jenama dan produk baru, yang akan membantu meningkatkan penjualan dan peningkatan pendapatan perniagaan secara keseluruhan.