Dompet Solana hadapi kemalangan keselamatan

Ekosistem Solana mengalami eksploitasi kerentanan enkripsi, dengan pengguna melaporkan kehabisan wang mereka tanpa pengetahuan mereka oleh beberapa dompet panas berasaskan Solana, termasuk Phantom, Slope, dan Trust Wallet.

Setakat ini, kedua-dua Phantom dan Magic Eden telah mengulas mengenai isu ini. Magic Eden mengesahkan laporan tersebut, dengan mengatakan “ini nampaknya merupakan pengembangan Saul yang luas yang menguras dompet seluruh ekosistem”. Sementara itu, ia meminta pengguna untuk mencabut izin untuk sebarang pautan yang mencurigakan di Phantom Walletnya.

“Kami bekerjasama rapat dengan pasukan lain untuk mengenal pasti kerentanan yang dilaporkan dalam ekosistem Solana. Pada masa ini, pasukan tidak menganggap ini sebagai masalah khusus untuk Mirage. Mirage tweet pada 3 Ogos:” Setelah kami mengumpulkan lebih banyak maklumat, kami akan mengeluarkan kemas kini. “

Pengguna Twitter “Paladin” telah mengikuti acara tersebut dengan teliti. “Ada yang menggunakan Phantom atau Magic Eden untuk menghabiskan $6 trilion dalam 10 minit, hampir setiap Phantom Wallet rosak, tidak pasti ada dompet lain,” tulis pengguna itu.

Menurut kemas kini terbaru Solana, tidak ada bukti bahawa dompet perkakasan telah dipukul.

Lihat juga:Solana Mobile melancarkan Saga, telefon Android unggulan Web3