Dada Group JD.com mencapai persetujuan dengan Vivo untuk mempercepat masa penghantaran

Dada Group, platform pengedaran dan runcit atas permintaan China, mengumumkan pada hari Isnin bahawa ia telah mencapai perjanjian kerjasama strategik dengan pembuat telefon bimbit vivo.

Pada tahun 2016, gergasi e-dagang China JD.com menggabungkan bahagian dalam talian ke luar talian JD Daojia dengan Dada untuk membentuk syarikat runcit dan penghantaran dalam talian Dada-JD Daojia. JDDJ akan bekerjasama dengan “Experience Store” yang diberi kuasa secara rasmi oleh vivo dalam pengurusan produk, pemasaran digital, operasi pengguna, dan pengoptimuman prestasi. Dada Express akan menyediakan perkhidmatan penghantaran segera untuk orang yang membeli telefon bimbit vivo melalui platform JD. Vivo juga akan menyokong rantaian bekalan dan produk JD untuk meningkatkan lagi penawaran JDDJ.

JDDJ menyiarkan gambar kes kerjasama di akaun Weibo pada 23 Julai. Oleh kerana JD.com adalah saluran penjualan pertama untuk model selfie unggulan siri Vivo S10, seorang kurir Dada menyampaikan telefon pintar pertama yang dijual di Beijing kepada Mr Ma, seorang warganegara Beijing, hanya dalam 15 minit.

Pada masa ini, lebih daripada 500 “kedai pengalaman” Vivo telah dilancarkan di JDDJ, meliputi lebih dari 100 daerah di 13 wilayah. Berdasarkan tanggungjawab Dada Group untuk perniagaan runcit segera JD, kedai-kedai ini juga dilancarkan secara serentak di JD. Menurut rancangan itu, pada akhir 2021, jumlah kedai pengalaman vivo yang disenaraikan di JD.com secara beransur-ansur akan meningkat menjadi lebih dari 1.000.

Pada suku yang berakhir pada 31 Mac, Dada Group, yang ditubuhkan pada tahun 2014, mencapai jumlah pendapatan bersih 1.7 bilion ($265.92 juta), melebihi jangkaan pasaran.

Lihat juga:Didorong oleh permintaan pasaran kelas bawah, Dada Group, anak syarikat JD, mempunyai prestasi yang kuat pada suku pertama