ByteDance melancarkan aplikasi komuniti interaktif masa nyata “Party Island”

Aplikasi komuniti interaktif masa nyata dalam talian pertama ByteDance dipanggil “Pulau pesta“Ia dilancarkan baru-baru ini. Pembangun produk adalah Beijing Shiqu Wuxian Technology, yang dimiliki sepenuhnya oleh sekutu ByteDance.

Halaman pengenalan aplikasi menunjukkan bahawa Party Island adalah komuniti aktiviti dalam talian masa nyata yang menjanjikan “tidak ada yang menjadi pulau”. Pengguna boleh menggunakan imej maya untuk membuat penampilan peribadi, menemui dan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti dalam talian, dan bersosial dengan orang lain. Di samping itu, ia menyokong persekitaran yang mendalam yang membolehkan pengguna mengalami sembang interaktif masa nyata.

(Kredit gambar: Pulau Pesta)

Setelah pengguna memuat turun “Party Island”, dia dapat log masuk menggunakan akaun Douyin atau nombor telefon pintarnya. Perisian ini belum menerbitkan sebarang kandungan di akaun rasmi Douyin, sementara akaun pembantu Party Island mempunyai video yang berkaitan dengan kod jemputan, topiknya adalah ujian alpha # PartyIsland dan # MetaUniverse, dan dilancarkan pada 28 Januari 2022.

Pada bulan Januari tahun ini,Beberapa media domestikDidapati bahawa ByteDance akan melancarkan aplikasi sosial meta-kosmik yang disebut “Party Island”. Pada masa itu, orang yang berkaitan dengan Douyin mengatakan bahawa “Party Island” tidak ada hubungannya dengan Meta Universe dan merupakan produk sosial yang masih diuji dalam skala kecil.

Lihat juga:Louis Yang, pengasas bersama Musical.ly, menarik diri dari ByteDance