Anak syarikat SF Express melancarkan operasi percubaan drone logistik serantau

Syarikat perkapalan SF Express mengumumkan pada hari Selasa bahawa pengendali drone logistik dan organisasi R&D SF UAS memperolehPermit operasi percubaan dan lesen perniagaanDrone logistik serantau yang dikeluarkan untuk Pentadbiran Penerbangan Awam China (CAAC).

SF Express menunjukkan bahawa SF UAS telah menjadi syarikat domestik pertama yang dapat menjalankan operasi percubaan komersial drone logistik serantau dengan kapasiti muatan yang signifikan dan jangka hayat bateri yang panjang dalam senario tertentu.

Menurut pengenalan rasmi, SF UAS mengesahkan amalan operasi berdasarkan kaedah Penilaian Risiko Operasi Khusus (SORA) dan lulus kajian akhir Pentadbiran Penerbangan Awam pada bulan Disember 2021.

Setelah mendapat persetujuan, SF Uxin akan memimpin dalam mengembangkan perkhidmatan logistik dan pengangkutan serantau di Yulin, Shaanxi dan wilayah barat laut yang lain. Ini akan membantu SF Express membina rangkaian pengangkutan udara fasa ketiga yang terdiri daripada “pesawat pengangkutan berawak besar + drone cawangan besar + drone penghantaran.” Di masa depan, di bawah pengawasan dan bimbingan Pentadbiran Penerbangan Awam, ruang lingkup operasi percubaan akan diperluas pada waktunya untuk secara beransur-ansur mewujudkan hubungan rangkaian.

Lihat juga:SF Express telah mendedahkan pada bulan November bahawa jumlah pendapatan projek meningkat sebanyak 68.19% tahun ke tahun YDikira mengikut tahun