AITO yang disokong Huawei mula memanaskan SUV M7 baru

Pada hari Isnin, jenama kereta AITO Huawei bekerjasama dengan SeresCuba untuk menggalakkan jangkaan untuk model M7 yang akan datangSUV baru akan dilancarkan pada akhir bulan ini dan dijangka akan dihantar pada akhir bulan Julai. Ia juga akan dilancarkan melalui Huawei VMALL.

AITO sebelum ini mengeluarkan pratonton dalaman dan gambar pandangan belakang M7. Kereta baru ini diposisikan sebagai SUV bersaiz sederhana mewah dan akan memberikan pilihan kuasa elektrik dan jarak jauh. Menurut gambar treler, bahagian dalam kereta baru menggunakan reka bentuk susun atur enam tempat duduk, dilengkapi dengan sunroof panorama yang besar, dan tema berwarna terang.

Kenderaan ini menggunakan bahasa reka bentuk keluarga yang sama dengan Alto M5, dan wajah depan dilengkapi dengan logo jenama yang menyala melalui jalur LED. Saiz kereta baru ialah 502019451775 mm dengan jarak roda 2820 mm.

AITO M7 (Kredit gambar: AITO)

Alto M7 menggunakan motor segerak magnet kekal dengan kuasa 130kW/200kW dan bateri lithium ternary terbina dalam. WLTC berkuasa bateri mempunyai jarak 135 kilometer dan penggunaan bahan bakar 7.45 liter per 100 kilometer.

Pada Pameran Auto Antarabangsa Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area bulan lalu, Richard Yu, Ketua Pegawai Eksekutif Bahagian Terminal Huawei, mengatakan bahawa AITO M7 akan mengatasi sepenuhnya kereta mewah berjuta-juta seperti Toyota Alpha dan Lexus LM. Dia juga mendedahkan bahawa versi elektrik tulen Alto M5 akan tersedia seawal bulan September.

Lihat juga:Jenama automotif Huawei AITO dengan cepat mengembangkan saluran penjualan

Menurut data dari China Passenger Car Association, pada bulan April, penjualan Alto M5 adalah 3,245, meningkat 6,57% dari 3,045 pada bulan Mac. Dari Januari hingga April, penjualan kumulatif Alto M5 adalah 8,166.